Festival ColorEs Colombia | Met Guafa Trio, Ronald Snijders, Juan Pablo Dobal en Jaime Rodríguez

Op 11 december vindt een bijzondere muzikale ontmoeting Colombia-Suriname-Argentinië plaats in het Bijlmer Parktheater. In het kader van het Festival ColorEs Colombia treedt het toonaangevende Guafa Trio uit Colombia aan, met na de pauze een optreden door special guests Ronald Snijders (Suriname/NL) op dwarsfluit en de Argentijns-Nederlandse pianist Juan Pablo Dobal. Gastheer is de Colombiaans-Nederlandse percussionist en bandleider Jaime Rodríguez. In het laatste deel schuift Guafa Trio aan voor een bruisende finale!

Dit concert maakt deel uit van het Festival ColorEs Colombia dat plaatsvindt van 8 t/m 11 december in Amsterdam (Bimhuis), Utrecht (Instituto Cervantes) en Rotterdam (De Doelen). Het is tevens een speciale Latin Crossroads-editie i.s.m. het Bimhuis.  ‘Latin Crossroads’ is een succesvol ‘café-concert’ formule in het Bimhuis. Een of meer bijzondere muzikale gasten spelen samen met het latin-jazzcombo van percussionist Jaime Rodríguez, ook bekend als bandleider van Rumbatá Beat Band. Nu dus i.s.m. het Bimhuis een speciale editie van Latin Crossroads in het Bijlmer Parktheater!!

Meer over de deelnemende artiesten...

Guafa Trio is een van de meest vernieuwende groepen binnen de hedendaagse traditionele muziek in Colombia. Ignacio Ramos - fluit, maracas en muzikale leiding, Cristian Camilo Guataquira - cuatro (kleine viersnaren-gitaar), Javier Andrés Mesa - basgitaar.

Ronald Snijders – dwarsfluit. Surinaams-Nederlandse jazz-veteraan. Uitvinder van de ‘kawina-‘ and ‘kaseko-jazz’.

Juan Pablo Dobal – piano. Argentijns-Nederlandse toppianist. Thuis in vele stijlen, van klassieke en geïmproviseeerde muziek, tot folkore, tango, en jazz.

Jaime Rodríguez – percussie. Colombiaans-Nederlandse percussionist en bandleider (o.a. Rumbatá Beat Band). Initiator van het Festival ColorEs Colombia.

Locatie: Bijlmer Parktheater

Anton de Komplein 240
1102 DR Amsterdam ZO

Plaats: 

Amsterdam

Datum: 

11 dec 2016 - 15:00
Voeg toe aan jouw agenda