Empowerment and Activism meeting

Vrijdagavond 19 juni om 18:30 uur, organiseren MAD Mothers NL en University Of Colour een meeting voor activisten en studenten uit het hele land. Hoofdgast is niemand minder dan Anthony Grimes.

Anthony Grimes is de belangrijkste man van de Denver Freedom Riders. Hij is een pastoor, schrijver, gemeenschap animator en stichtend lid van de Denver Freedom Riders. De sterke stijging van bende-gerelateerd geweld in zijn buurt Park Hill, Denver, in de jaren 1990 stuurde hem aan om deel te nemen in een reeks van sociale en maatschappelijke activiteiten, met als doel het verhelpen van de sociale problemen van de stad en om de ziel van Amerika te herstellen.

Hij ontving zijn BA in Speech Communication en Ethnic Studies aan de Colorado State University waarna hij een Master Divinity diploma van Denver Seminary in ontvangst nam. Na tweemaal de ‘top honours of the school’ in ontvangst te nemen, ging Grimes over tot pastoor. Het Park Hill Parish is een community-based groepering die streeft om de banden van solidariteit in Denver te versterken. Daarnaast is hij een leider in de ‘Christian Community Development Association’ en tevens een afgestudeerde aan het Black Chamber Connect Program, verder is hij momenteel student aan de Black-led freedom movement geleid door icon Dr. Vincent Harding. 

Filmpje over Denver Freedom Riders: 
https://youtu.be/OYlNbpQvSXM

Daarnaast zal het panel worden vergezeld door een aantal sprekers van intersectionele en anti-racisme organisaties en tot slot de University of Colour. Zij zullen hun ervaringen en inspiratie delen welke worden gevolgd door een dialoog met het publiek. 

University of Colour is een studentenorganisatie die begon in de Maagdenhuis studenten revolutie. University of Colour is, onder andere, een anti racisme studentenorganisatie waarvan het doel de dekolonisatie en diversificatie van de universiteit is. Hun eisen kunnen hier worden gevonden: http://universityofcolour.com/post/114571407193/the-demands-of-the-university-of-colour

MAD Moeders NL is een nationaal platform voor en door enthousiaste, rechtvaardige en militante moeders die opkomen voor de rechten van Black & Brown Children.

We zullen ervoor zorgen dat verschillende studenten organisaties aanwezig zijn zodat we levendige debatten kunnen hebben. Het doel is om de huidige student generatie te empoweren in hun activisme.

Plaats

Amsterdam

Datum