De Zwarte Napoleon

Welkom bij de presentatie van het nieuwe, grote roman van Vamba Sherif over de grootste omwenteling in het West-Afrika van eind negentiende eeuw.Een Epos over de Afrikaanse keizer die het durfde op te nemen tegen de Engelse en Franse kolonisten. 

Aan het einde van de negentiende eeuw hebben de koloniale heersers het Afrikaanse continent onder elkaar verdeeld. In die tijd wordt de dertienjarige Zaiwulo vanuit het oerwoud naar het hof van de geleerde Talahat Haidarah gebracht. Daar leert de jongen lezen, liefhebben en vechten. Ondertussen probeert de nietsontziende krijger Samori Touré de volkeren in West-Afrika te verenigen in een vrijheidsstrijd tegen de buitenlandse machten. De levens van Zaiwulo en Samori, de zwarte Napoleon, kruisen elkaar. Zaiwulo wordt een belangrijke pion in het gevecht.

Vamba Sherif is een Nederlandse auteur van Liberiaanse afkomst. Zijn werk is vertaald in het Engels, Frans, Duits en Spaans.

De pers schreef over zijn romans:
Achter de eenvoudige taal gaat het raffinement schuil van een schrijver die de touwtjes stevig in handen heeft.’ - NRC Handelsblad

Shakespeare in het regenwoud.’ - Berliner Zeitung

Dit is een bijzondere kans voor mensen uit Amsterdam en omgeving om naar de lancering van dit bijzondere boek willen komen, dat geleid zal worden door journalist Alberta Opoku. Er zijn genoeg examplaren door Athenaeum Boekhandel en Vamba Sherif himself is klaar om jou examplaar te signeren. 

Klik op deze link als je een vrije kaart wil. 
https://docs.google.com/forms/d/1irr70D6iZ-Xqf9P5C5hlABVQ8OVYqLHpYhVoypQ...

Tijd: 13:15–14:30
 

Locatie: Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) - Royal Tropical Institute
Mauritskade 63, 1092 AD Amsterdam, Netherlands

Plaats: 

Amsterdam

Datum: 

7 nov 2015 - 13:15 tot 14:30
Voeg toe aan jouw agenda