DE WEDSTRIJD VAN SHON AREI

Típiko Den Haag tegen Ka'i òrgel


Opgewekt en ontwapenend verhaal over het opeisen van de vrijheid om jezelf te zijn. Een bijzondere ontmoeting tussen Caribische tradities (verhaalkunst, magie, muziek) en actuele ontwikkelingen. Ga mee op reis naar de tijd van Kompa Nanzi en Shon Arei.

Koning Shon Arei heeft een probleem: zijn dochter lijkt wel behekst! Shon Arei kondigt een wedstrijd aan: de muzikanten die de betovering van de prinses kunnen doorbreken gaan veel geld verdienen. Kompa Nanzi (de slimme spin, die in West-Afrika en het Caribisch gebied steeds in verhalen opduikt) ziet dit wel zitten en gaat een muzikale strijd aan met Tipiko Den Haag.

De hoofdrol is voor dans- en theatertalent Ritzah Statia. De bekende Curaçaose dichter Walter Palm kruipt in de huid van Shon Arei.

Julian Starink van Tipiko Den Haag bedacht De wedstrijd van Koning Shon Arei vanuit zijn liefde voor de klank van de ka’i òrgel. Volgens Julian neemt het instrument je zonder moeite mee op een reis naar honderd jaar geleden, toen het de nieuwste rage was op Curaçao.

Kom genieten van een avond vol vertelkunst, muziek en dans. Na afloop zijn er diverse Curaçaose hapjes te koop en kun je gezellig doorfeesten op de klanken van de ka’i òrgel en Tipiko Den Haag.

Volg Tipiko Den Haag op .

Meer informatie over de organisatie  en over het instrument .

Plaats: 

Theater Zuidplein, Zuidplein 62, 3083 CW Rotterdam | Kleine Zaal | Muziektheater

Datum: 

1 nov 2019 - 19:30
Voeg toe aan jouw agenda