Dag van 1000 Culturen

Op zaterdag 3 september 2016 wordt het één groot sportief en cultureel feest op het Anton de Komplein tijdens de Dag van 1000 Culturen van 13.00 tot 21.00 uur. De Dag van 1000 Culturen, die gratis te bezoeken is, staat in het teken van de opening van het cultuur- en sportseizoen in Amsterdam Zuidoost.

Er zijn workshops, sport, spellen en heel veel lekker eten. En er zijn diverse optredens en workshops van onder andere Black Harmony, Sabroso, Rass Motivated, Graziëlla Hunsel, Johm Tijm, Legato Partyband, Askala Selassie, Untold en TOCSICK.
De Dag van 1000 Culturen vindt plaats op meerdere podia en locaties op en rondom het Anton de Komplein. Het programma-aanbod op de dag is enorm. Hier alvast enkele hoogtepunten om je in de stemming te krijgen. 

Hoofdpodium
Op het hoofdpodium schitteren grote namen als Askala Selassie (één van de belangrijkste vrouwelijke reggae-artiesten uit het Verenigd Koninkrijk), Graziëlla Hunsel (de Surinaams/Spaanse zangeres uit de Bijlmer met een stem van goud) en vocal group Black Harmony (die traditionele Afro Surinaamse muziek ten gehore brengt). Er zijn ook toppers uit de wijk zoals de West-Afrikaanse dans van Untold en Indiase dans van Saraswati Art. Host is Big Ed.

Cultuurpodium
Op het Cultuurpodium geniet je onder meer van de humoristische hiphop dansvoorstelling Hip Hop Hoera van Don’t Hit Mama (powered by het Bijlmer Parktheater) en neemt het online jongerenplatform BIJLMERENZO.nl je mee in het beste wat creatief Zuidoost te bieden heeft met filmpjes en live interviews.

Sportplein
Doe je al jaren aan sport of wil je juist aan iets nieuw beginnen? Dan is het Sportplein dé plek voor jou. Er zijn demonstraties en workshops door lokale sportverenigingen. En is er super veel informatie te vinden over de meest uiteenlopende sporten; van karate tot cricket en van honkbal tot schaken. Tijdens de Bijlmer Barz Jam maak je kennis met de sport streetworkout en topatleten als John Thijm die je laten zien hoe je al klimmend fit wordt!

Muziekpodium
Zin om te dansen? Kom dan naar het Muziekpodium met de dj’s van Wildvreemd. Zij laten muziekgenres als Afro en Future RnB/Hiphop samensmelten. Maar ze bieden meer dan muziek alleen. Zo organiseren ze een danscontest waarmee je leuke prijzen kan winnen en mogen bezoekers zelf percussie spelen.

Kinderplein
De Dag van 1000 Culturen is een festival voor álle leeftijden, daarom is er ook erg veel aandacht voor de kinderen uit de buurt. Op het Kinderplein doe je mee aan actieve workshops van onder meer Scouting Holendrecht en SWAZOOM.  Er zijn drumworkshops van Eternity Percussion en Sisterhoops leert je zelfs hoelahoepen!

Market & Food
Twee belangrijke zaken in het leven zijn natuurlijk shoppen en eten. Shoppen kan op de Market Place, met bijvoorbeeld sieraden en kleding, en eten uit alle windstreken vind je op de Food Court; of je nou gaat voor barbecue, roti of gezonde sapjes! Er zijn ook veel organisaties aanwezig die vertellen over hun activiteiten. Zo is Imagine IC aanwezig met een tent waarin verhalen, foto’s en geluidsfragmenten worden verzameld over straattaal, straatvoetbal en uitgaan. CBK Zuidoost heeft een informatiestand en in het CBK zelf kun je de expositie Unland bijwonen over het (on)vermogen tot zelfreflectie en de evolutie van onze samenleving.

De Dag van 1000 Culturen wordt georganiseerd door Cultuur Platform Zuidoost: Imagine IC, CBK Zuidoost, Bijlmer Parktheater met medewerking van Funtrax in opdracht van Stadsdeel Zuidoost. Het evenement is vrij toegankelijk voor iedereen.

Tot ziens op zaterdag 3 september!

Plaats: 

Amsterdam

Datum: 

3 sep 2016 - 13:00 tot 21:00
Voeg toe aan jouw agenda