Controle Alt Delete: Beschermt de bodycam de burger of de agent?

Een publiek college over: 'Beschermt de bodycam de burger of de agent?'

Steeds meer agenten dragen een camera op hun helm of uniform. Deze ‘bodycams’ nemen continu bewijsmateriaal op. Waarom kiest de politie voor bodycams, en zouden burgers ook profijt kunnen hebben hierbij? Wat is de waarde van bodycams als bewijsmiddel - hoe goed zijn de beelden? Politie, wetenschappers en burgers gaan in gesprek over hoe gebruik van de bodycam gereguleerd moet worden én ingezet kan worden om de interactie en controle over het politieoptreden te verbeteren. En mogelijk als tool ingezet kan worden tegen etnisch profileren. 

Momenteel is er geen landelijk beleid voor het gebruik van bodycams. Daar wordt nu door de politie aan gewerkt, en de belofte van de politie was dat het beleid eind 2016 kenbaar gemaakt zal worden. Nu dit niet is gebeurd, is het onduidelijk wanneer het beleid wel gepresenteerd zal worden. Met deze avond willen de burger betrekken bij het debat over de bodycam dat binnenkort ook in de media zal opkomen, en verkennen hoe de bodycam een middel kan zijn om de ‘accountability’ van de politie te vergroten. 

Dit programma is ontwikkeld door Controle Alt Delete, Amnesty International Nederland, Freedom Inc in samenwerking met Pakhuis de Zwijger

------------------------------------------------------------------
! Let op ! Evenement is gratis, maar graag reserveren via:
https://dezwijger.nl/programma/de-bodycam

Locatie: Pakhuis de Zwijger 
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam

Plaats: 

Amsterdam

Datum: 

13 feb 2017 - 19:30 tot 22:00
Voeg toe aan jouw agenda