Controle Alt Delete #4 - It's time for action!

It’s time for action!

Voor de vierde keer organiseren we ons jaarlijkse Controle Alt Deletebijeenkomst in De Melkweg Gemeente Amsterdam, ditmaal op maandag 12 december. Het precieze programma volgt nog, maar we kunnen alvast het volgende delen: we gaan samen met jou een concreet actieplan tegen etnisch profileren maken. 

Hoe?
Etnisch profileren staat stevig op de maatschappelijke, politieke en politie agenda. De tijd van praten is voorbij. Tijdens CAD#4 formuleren we een puntenplan waarmee Controle Alt Delete de komende jaren aan de slag zal gaan. 

Voorbereiding
In aanloop naar het evenement zullen we op deze eventpagina discussiëren over wat we op 12 december gaan bespreken. Jouw bijdrage, zowel nu online als straks in de Melkweg, is daarin cruciaal. 

Wij hebben alvast vier onderwerpen* die wij op de agenda zullen zetten. Ook is het mogelijk andere, gerelateerde problematiek aan te dragen die absoluut besproken en aangepakt moet worden – zolang het over etnisch profileren en politiegeweld gaat.

Ieders hulp is nodig, dus praat en denk mee in aanloop naar én tijdens Controle Alt Delete !

Aanwezig zijn op 12 december?
Meld je aan via info@izi-solutions.com zodat je een plekje hebt gereserveerd.

---------
*Onderwerpen
1) Politie legt verantwoordelijkheid af aan burgers
Welke instrumenten heeft de burger om de politie ter verantwoording te roepen en hoe kan dit beter? Denk aan: de klachtenprocedure, transparantie over straffen, systematische monitoring van politiecontroles, cijfers over slachtoffers van politiegeweld. 

2) Beleidskeuzes leiden tot discriminatie op straat
Omstreden politiemethodes zoals proactief politiewerk en patsercontroles werken etnisch profileren in hand. Hoe ziet een effectieve en eerlijke politie eruit?

3) Training en opleiding schieten te kort
Politiemensen kennen de wet niet goed genoeg en een gebrek aan communicatieve vaardigheden kan leiden tot escalatie op straat. Een professionele politie die in verbinding staat met de burger is onderlegd en bekwaam – wat heeft de politie nodig? 

4) Duidelijkheid over regelgeving 
Gebruiken agenten bevoegdheden voor een ander doel dan waarvoor zij bedoeld zijn? Denk aan de wegenverkeerswet (algemene controle!) en gecontroleerd worden omdat iemand niet in het straatbeeld past.

Plaats: 

Amsterdam

Datum: 

7 dec 2016 - 19:00 tot 22:30
Voeg toe aan jouw agenda