Conferentie over vrouwenrechten in Marokko

Aknarij-West en EMCEMO organiseren in het kader van 10 december, internationale dag voor mensenrechten, een conferentie over vrouwenrechten, en dan met name over de rechtspositie van Marokkaanse vrouwen

In Marokko is veel discussie ontstaan over een rapport dat is uitgebracht door de Marokkaanse mensenrechtenorgansatie, Conseil National de Droits de l’Homme (CNDH) over gelijkheid in Marokko. In dit rapport zijn 97 aanbevelingen opgenomen, die er toe moeten leiden dat de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen verdwijnt en dat vrouwen niet langer gediscrimineerd worden. Deze aanbevelingen gaan over veel terreinen, bijvoorbeeld over juridische zaken, gezondheid, werk, economische en sociale ongelijkheid, gedwongen huwelijk en erfrecht.

Door dit rapport is een maatschappelijk debat ontstaan, waarin door Islamitische partijen en een aantal fanatici een hetze wordt georganiseerd tegen dit rapport en de makers en vooral de aanbeveling inzake erfrecht roept veel weerstand op. Voorstanders worden zelfs bedreigd.
Dit rapport is uiteraard ook van groot belang voor de positie van de Marokkaanse vrouwen in Nederland, ook zij hebben in de regel te maken met deze ongelijkheid op vele terreinen.

Programma

  • Voorzitter Khadija Arib, lid Tweede Kamer
  • Inleiding door Rabia Nasiri namens de CNDH, zij is lid van de Association Democratique des Femmes du Maroc (ADFM)
  • debat
  • drankje en muziek

vrijdag 4 december 2015 19.00 uur,
Mansveltschool, Karel Doormanstraat 125, Amsterdam

Voor deelname: stuur een e-mail aan emcemo1@gmail.com

Plaats: 

Amsterdam

Datum: 

4 dec 2015 - 19:00
Voeg toe aan jouw agenda