The Color Purple - De Musical

THE COLOR PURPLE - Dé musicalbeleving van dit seizoen in de NDSM-loods in Amsterdam Noord!Het boek The Color Purple van Alice Walker won in 1983 de prestigieuze Pullitzer Price. Regisseur Steven Spielberg zag zijn kans schoon en verfilmde vlak daarna de bestseller met Whoopi Goldberg en Oprah Winfrey in de hoofdrollen.

In 2005 zag The Color Purple het licht als musical op Broadway en ontving elf Tony nominaties. Na een speelperiode van ruim drie jaar en verschillende Amerikaanse tournees vond de vernieuwde versie via Londen opnieuw de weg naar New York. Ook deze revival werd een hit, sleepte twee Tony Awards in de wacht met Cynthia Erivo als leading lady.

Vanaf oktober 2017 toert de productie door de Verenigde Staten en komend voorjaar voor het eerst in Nederland!HET VERHAAL

The Color Purple vertelt het tijdloze levensverhaal van drie zwarte vrouwen in het zuiden van Amerika aan het begin van de 20e eeuw, een tijd waarin slavernij is afgeschaft maar de gevolgen nog sterk voelbaar zijn. Hoofdpersoon Celie leidt een leven dat gedomineerd lijkt door armoede, misbruik en geweld. Maar Celie maakt zich vrij door haar eigenwaarde te vinden en op te komen voor haar persoonlijk geluk. Ze wordt daarbij geholpen door haar schoonzusje Sofia en door Shug Avery, een rondreizende zangeres. Gedrieën staan zij op tegen een eeuwenoud onrecht.Om het verhaal tot leven te brengen is gekozen voor de NDSM-werf. Een rauwe locatie, die de juiste sfeer voor het verhaal neerzet. Op deze manier begint de theaterervaring voor bezoekers al bij binnenkomst. De loods zal compleet worden omgetoverd tot een theater met plek voor een kleine 500 bezoekers. Door de plaatsing van de tribune, stoelen en het decor heeft iedere plek een perfect zicht op het toneel.

 

Plaats: 

NDSMloods, NDSM Plein 85 1033 WC Amsterdam Netherlands

Datum: 

12 apr 2018 - 20:15 tot 14 mei 2018 - 20:15
Voeg toe aan jouw agenda