Boterzacht & Flinterdun: De Ontmaskering van Eurocentrisme

Op zondag 3 december 2017 vindt van 14:00-16:00 vindt in Wi Masanga de Rotterdamse presentatie plaats van het langverwachte boek “Boterzacht & Flinterdun: De Ontmaskering van Eurocentrisme” van Djehuti-Ankh-Kheru. Dit boek handelt over de oneigenlijke argumenten die het Eurocentrische academische establishment gebruikt om de Afrikaansgecentreerde visie op de geschiedenis aan te vallen.

Volgens de mainstream Eurocentrische academische wereld was de Griekse beschaving de belangrijkste beschaving ooit: de beschaving die alle beschavingen die volgden fundamenteel beïnvloed zou hebben. Afrikaansgecentreerde geleerden hebben echter veel bewijs naar voren gebracht waaruit blijkt dat Griekenland op zijn beurt weer fundamenteel beïnvloed is door Egypte en dat de oude Egyptenaren Zwarte Afrikanen waren.

Op de conclusies die Afrikaansgecentreerde geleerden getrokken hebben wordt echter al decennialang woedend gereageerd door het Eurocentrische establishment. Met name in de VS en Groot-Brittannië wordt er een heftig debat gevoerd. Doch inmiddels is het debat ook tot Nederland doorgedrongen.

Eensgelijk hun collega’s uit de VS en Groot-Brittannië heeft de faculteit oudheidkunde van de Vrije Universiteit witheet van woede gereageerd op de kritiek van onder meer de moedige studente Emma-Lee Amponsah (die het debat in eerste instantie aanwakkerde), Sandew Hira en Djehuti-Ankh-Kheru.

De oneigenlijke argumenten die gebruikt worden om het Eurocentrisme te verdedigen blijven zich onverminderd opstapelen, en zijn reeds bezig een eigen leventje te gaan leiden. Vandaar dat het de hoogste tijd werd voor een document dat aantoont hoe de vork daadwerkelijk in de steel zit, dat glashelder maakt Eurocentrische paradigma boterzacht en flinterdun is. Komt dus allen naar de Wi Masanga op 3 december om getuige te zijn van een nieuwe episode in de strijd tegen het Eurocentrisme!

De toegang is gratis, maar meldt u zich wel even vantevoren aan middels

 

Plaats: 

Stichting Trefcentrum Wi Masanga, Rauwenhoffstraat 39, 3022 RL Rotterdam

Datum: 

3 dec 2017 - 14:00 tot 16:00
Voeg toe aan jouw agenda