Black Eyed Peas en reünie Beef op de Zwarte Cross

Op vrijdag 19 juli verwelkomt de Zwarte Cross de Amerikaanse band Black Eyed Peas op het Hoofdpodium. De groep van rapper en producer William James Adams Jr. (will.i.am), Allan Pineda Lindo (Apl.de.ap) en Jaime Luis Gómez (Taboo) wist met hits als 'Let’s get it started', 'I Gotta Feeling' en 'Pump it' een onuitwisbare stempel op de zeroes te drukken.

Inmiddels hebben ze afscheid genomen van zangeres Fergie en grijpen ze terug naar het rauwere hiphopgeluid uit hun begintijd. Zwarte Cross gaat al te graag die uitdaging aan. Naast de Black Eyed Peas bevestigt de organisatie nog 24 nieuwe namen.

Cast 

Rowwen Hèze

Beef

Hällas (SE)

Black Mirrors (BE)

Sevn Alias

Yung Nnelg

Vieze vedi

Treetop Flyers (GB)

Hilltop Howlers

Cousin Harley (CAN)

DJ Socrates

Cairo Liberation Front

Golden Dawn Arkestra (VS)

Julian Jordan

Mashup Jack

Pep & Rash

The Frontliners

Culture ft. Kenyatta Hill (JAM)

Workshop - Filosoferen kun je leren

André Manuel

Theater Tique

Workshop - Opera Zingen

Martien Jimmink- Oudste Nederlandse motorrijder die de Dakar uitreed

Bankra Bike Soundsystem

Nieuwe bands & acts 

Black Eyed Peas op : De laatste jaren was het stil rondom de Amerikaanse hiphop-pop supergroep, vooral omdat de leden zich stortten op solo-projecten en samenwerkingen met andere artiesten. Maar vorig jaar doken de Peas (zonder Fergie) weer op met keiharde hiphopgeluid vanouds uit hun eigen vertrouwde begintijd. 

Beef in de Reaggaeweide

Beef in de : Ze stonden jarenlang bovenaan de verlanglijstjes van alle grote festivals, omdat Beef gegarandeerd een feest wist te bouwen. Vijf jaar geleden besloten ze dat het na 15 jaar genoeg was. Dat het publiek er nog geen genoeg van heeft is duidelijk, omdat ze door fans van de Zwarte Cross uit 160 acts gekozen zijn als favoriet voor de viering van het 10-jarig jubileum van de Reggaeweide. Daarom gaan de deuren van hun ChopShop nog één keer open. 

Sven Alias

Sevn Alias in , de hiphopweide in samenwerking met Noisey: Een raadsel dan wel een onbekende voor ouders/verzorgers in den lande maar door talloze kids in Nederland al gekroond tot (een van) de nieuwe koningen van nederhop anno nu. De Youtubehit ‘Gass’ is inmiddels goed voor bijna 44 miljoen views. Gewapend met een lading aan harde beats, spitsvondige lyrics en een vette liveshow is de Zwarte Cross klaar voor de ‘linkerbaan’.

Workshop opera zingen in de : Tijdens de opera-workshop kan alle gene aan de kant en kunnen alle remmen los. Bezoekers krijgen les van een prominente Nederlandse operaster van de Nederlandse Reisopera en zij zal de bezoeker tijdens deze stoomcursus alle kneepjes van het vak leren. 

Explosie van muziek, theater, sport en stunts

Bijzondere contrasten en gekke tegenstrijdigheden, dat is de Zwarte Cross. Op het terrein, 160 hectare groot, is er naast  de Kast ook een . Hier kunnen zowel gelovigen als atheïsten zich vinden in een gezamenlijke overtuiging dat iedereen kan zingen, dansen en er een mooie tijd van kan maken met de mensen om zich heen.

Universitent en wetenschappers

In de  geven gepassioneerde wetenschappers de coolste colleges in begrijpelijke mensentaal. Bij  wordt balkan, couscous, mariachi, cumbia, chili, klezmer, koriander en afrobeat gemixt tot een weergaloze, onweerstaanbare mix. Laat adrenaline razen in één van de vele kermisattracties of ga naar de finale van de . Zelf sportief doen kan in het water van festivalstrand . Hier staan ook de beste ‘single dish restaurants’ op wielen ingeparkeerd op het strand.

De meest uiteenlopende theateracts uit binnen- en buitenland komen langs in de Theatertent, , op het Buitenpodium en op het podium voor alle Andere Apartigheid. In totaal zijn er 33 verschillende podia en komen er meer dan 250 bands en 1000 theaterartiesten.  

Over Zwarte Cross

De Zwarte Cross staat bekend om de bijzondere contrasten en gekke tegenstrijdigheden. Bezoekers komen voor muziek, theater, sport en stunts. Op elke centimeter van het 160 hectare terrein is het feest. Op de 33 verschillende podia staan ruim 250 bands en 1.000 theaterartiesten. Inmiddels is de Zwarte Cross het grootste festival van Nederland met 220.000 betalende bezoekers. Ieder jaar heeft de Zwarte Cross een strijdkreet, dit jaar is dat 'Niks is onmogelijk'.

Plaats: 

De Schans in Lichtenvoorde

Datum: 

19 jul 2019 (hele dag)
Voeg toe aan jouw agenda