Bijlmer Boekt! | Met o.a. Mensje van Keulen, Edson da Graça, Gerson Main, Noraly Beyer, Rellie Telg

Bijlmer Boekt! is een avondvullend programma vol literatuur, verhalen, muziek en feest in Amsterdam Zuidoost. Literaire voordrachten worden afgewisseld met spoken word, muziek, hiphop, stand-up comedy, dans of theaterperformances.

 

 

 

 

 

Mensje van Keulen (schrijver):

Na haar schilderopleiding werd Mensje van Keulen redacteur van Propria Cures. Ze publiceerde politieke en literaire cartoons en schreef artikelen. Haar inmiddels vele malen herdrukte debuut Bleekers zomer (1972) wordt tot de klassieken in de Nederlandse literatuur gerekend. Sinds 1985 schrijft Van Keulen ook kinderboeken, die bekroond werden met een Zilveren Griffel en de Nienke van Hichtumprijs. In 2009 verscheen de verhalenbundel Een goed verhaal, de bundel is genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2010 en De Gouden Uil 2010. In 2015 ontvangt zij de Contantijn Huygens-prijs 2014 voor haar hele oeuvre voor haar 'buitengewoon technisch meesterschap'. Recentelijk verscheen van haar dagboek Neerslag van een huwelijk (2018). 

Edson de Graça (Stand-up comedy):

Edson da Graça is naast stand-up comedian ook tv-presentator, host en acteur. Edson is geboren en getogen in Amsterdam en heeft inmiddels al veel mooie dingen gedaan, zoals het presenteren van de tv-programma’s voor de publieke omroep en Dutch Ridiculousness op MTV.

Gerson Main (muziek):

Na jarenlang gespeeld te hebben in de backing band van onder andere Dio, Akwasi, Typhoon en Sarah Jane, ging Gerson Main in 2015 solo. Hij deed mee aan ‘De beste singer-songwriter van Nederland’ en behaalde daarin de finale. In augustus 2016 bracht Gerson zijn debuutalbum uit genaamd ‘De slechte singer-songwriter van Nederland’. In de zomer van 2017 stond hij in het Bijlmer Parktheater tijdens het Kwaku Summer Festival

Noraly Beyer (Bijlmer verhaal):

Noraly Beyer was vroeger redactrice-nieuwslezer van de Surinaamse Televisie Stichting en Radio Nederland Wereldomroep. Zij is vooral bekend als voormalig nieuwslezer van het NOS Journaal, waarvoor tot en met 2008 werkte. Dit voorjaar had Noraly Beyer de prachtige rol als verteller in The Passion in haar geliefde Zuidoost. 

Rellie Telg (Spoken Word):

Rellie Telg is spoken word artiest. In 2017 tourde zij mee met de Poëziebus door Nederland en België om zoveel mogelijk mensen te laten verwonderen met haar woordkunsten. 

Bijlmer Schrijft! Literatuurprijs

Dichters die dromen van een publiek, stiekeme verhalenschrijvers die nooit hun teksten laten lezen, rappers en spoken-word artiesten die klaar zijn voor de volgende stap: voor wie schrijven een passie is, is er nu de ‘Bijlmer Schrijft! Literatuurprijs’ voor jongeren van 16 tot 21 jaar. De schrijvers van de winnende verhalen worden uitgenodigd voor literaire masterclasses door Jasper Henderson (redacteur Lebowski Publishers) en Dorothy Blokland (theatermaker) op vrijdagmiddag 20 april in het Bijlmer Parktheater. De drie beste schrijvers/dichters/rappers treden op tijdens Bijlmer Boekt! op 15 mei, waarna de winnaar van Bijlmer Schrijft! bekend wordt gemaakt. De schrijver van het beste stuk wint een schrijfopleiding t.w.v. €1250 aan de Schrijversacademie!

De optredens worden muzikaal omlijst door Pablo Nahar op zijn contrabas. Schrijfster en initiatiefneemster Christine Otten verzorgt de presentatie.  

Bijlmer Schrijft! is een initiatief van SLAA, School der Poëzie, het Bijlmer Parktheater en Christine Otten.

Bijlmer Boekt! is een programma van SLAA, het Bijlmer Parktheater en Christine Otten.

Plaats: 

Bijlmer Parktheater, Anton de Komplein 240, 1102 DR Amsterdam ZO

Datum: 

15 mei 2018 - 20:00
Voeg toe aan jouw agenda