Beneatha's Place | Well Made Productions

Laat je onderdompelen in een indrukwekkend verhaal dat je beetpakt en niet meer loslaat! Over toekomstbeelden, verlangen en het verlies van je grote liefde. Beneatha’s Place schuwt het zwart-wit vraagstuk niet, maar omarmt en daagt het uit. Het tweede deel van een drieluik over zwarte identiteit in een witte wereld.

 

In Beneatha’s Place verruilt Beneatha Younger Amerika voor Nigeria. Wanneer de onafhankelijkheidsstrijd dramatische gevolgen heeft voor haar man en haar kind, wordt ze gedwongen haar plaats in de wereld opnieuw te bepalen. Vijftig jaar later keert ze terug naar de noodlottige plek van toen. Opnieuw wordt ze geconfronteerd met haar verlies, en met de erfenis van een strijdvaardig leven.

 

Deel 1 van het drieluik A Raisin in the Sun was al een groot succes en eerder ook in Theater Zuidplein te zien.

Over A Raisin in the Sun

“Regisseur Teunkie van der Sluijs heeft duidelijk een universeel, tijdloos drama voor ogen, waaruit maar al te duidelijk blijkt dat de thematieken van deze voorstelling nog steeds prangend zijn. Esther Duysker schreef een scherpe bewerking, die zowel moralistisch als ontwapenend is.” – Het Parool ★★★★

Meer informatie over .

 

Locatie: Theater Zuidplein 

Zuidplein 62 

3083 CW Rotterdam 

Plaats: 

Rotterdam

Datum: 

19 mei 2018 - 20:00
Voeg toe aan jouw agenda