Aminata Cairo | Keti Koti lezing/fundraising

Geschiedenis en Heling in Complexe Tijden: Van Gemis naar Reclaimen en Vooruitgang...

Geschiedenis wordt vaak gezien als een verhaal uit het verleden en iets dat al voorbij is. In een Westerse wereld waar geschiedenis op een bepaalde manier bestudeerd wordt kan het logisch zijn om een “zwarte bladzijde” uit de geschiedenis te willen verzwijgen. Maar onze geschiedenis is onderdeel van een complex verhaal van wie wij zijn, toen en nu. Er is echter een andere benadering van het omgaan met geschiedenis, specifiek met die geschiedenis van de slavernij. Het is aan ons om ons verhaal te omarmen en verwerken zodat wij beter gevormd zijn om de complexiteit in ons dagelijke leven aan te gaan.

Aminata Cairo geeft een herhalingspresentatie van haar Keti Koti lezing. Iedereen is uitgenodigd om te komen delen in dit verhaal. De toegang tot de lezing is gratis, echter er wordt bij de ingang een financiële bijdrage naar eigen keus gevraagd. Alle verzamelde gelden zullen worden gebruikt om bij te dragen aan de kosten voor de 5-jarige Taaha Sumani uit Ghana, die zijn derde grote hartoperatie moet ondergaan.

Dr. Aminata Cairo is danseres, psycholoog en antropoloog en is van Surinaamse afkomst. Haar passie is om haar academische vaardigheden te gebruiken om een bijdrage te leveren aan de gemeenschap en om de verhalen van zij die verzwegen zijn aan het licht te brengen. Zij heeft de Martin Luther King Jr. Humanitarian Award ontvangen van Southern Illinois University Edwardsville voor haar maatschappelijke bijdrage. In 2016 is zij door de regering van Suriname gedecoreerd met de Ere-Orde van de Palm voor haar bijdrage aan cultuur in Suriname.

Plaats: 

Bijlmer Parktheater, Anton de Komplein 240, 1102 DR Amsterdam ZO

Datum: 

18 jul 2018 - 19:00
Voeg toe aan jouw agenda