Afro Vibes Festival 2016

VERNIEUWEND EN RAUW, ZOALS HET ECHTE AFRIKA OP DIT MOMENT IS

De organisatie van het Afrovibes Festival reisde af naar Zuid-Afrika om daar nieuw en jong podiumtalent te spotten. Gevestigde namen werken samen met young & urban theatermakers uit de stedelijke gebieden van Zuidelijk Afrika. Het is de organisatie voor Afrovibes gelukt om een relevant en urgent programma neer te zetten, vernieuwend en rauw, zoals het echte Afrika op dit moment is. Het festival brengt een nieuwe generatie podiumkunstenaars die Afrikaanse archetypen doorbreken en vanuit de wereld werken zoals zij die zelf kennen: een grootstedelijk, modern Afrika.

TRADITION VERSUS MODERNITY

Met elk jaar een ander thema speelt Afrovibes in op de actualiteit. Tijdens Afrovibes 2016 wordt het spanningsveld opgezocht tussen Tradition versus Modernity. Jonge Afrikanen zetten zich af tegen de oudere generatie. Waar ouders en grootouders Afrika ‘in de uitverkoop’ deden, is deze generatie een cultureel bewuste. Ze hechten waarde aan de Afrikaanse cultuur in een snel veranderende, moderniserende en verwesterende wereld. Ze zijn op zoek naar hun eigen identiteit en zoeken tijdens het Afrovibes Festival verbinding tussen moderniteit, traditie en vooruitgang in inhoud, vorm, speelstijl en genre.

EEN GREEP UIT HET PROGRAMMA

Het programma is divers. Van Soweto Soul – bekend van o.a. Festival Mundial en The Hague Africa Festival – met een swingende mix van Pennywhistle, Jive, Hip-Hop, Mbaganga en Kwaitomuziek tot Vuyani Dance Theatre; het meest vooraanstaande moderne dansgezelschap uit Zuid-Afrika. Humoristisch ‘stripboektheater’ over zonden, verleiding, seks en geweld in We didn’t come to Hell for the croissants van de Zuid-Afrikaanse Jemma Kahn. Dansers uit Senegal, Zimbabwe en Jamaica, rappers uit Kaapstad en Utrecht, muziek uit Mozambique, de design expositie Fierce Now en fashion shows van Lady Afrika. Kaartjes zijn te koop bij de betreffende theaters en vanaf augustus op

WAAR EN WANNEER

Amsterdam: 5 t/m 8 oktober (Compagnietheater en Bijlmer Parktheater)

Utrecht: 6 & 8 oktober (Stadsschouwburg)

Rotterdam: 9 oktober (Maaspodium)

Den Haag: 9 & 10 oktober (Theater a/h Spui) en 14 & 15 oktober (De Nieuwe Regentes)

- Extra programma op 1 en 2 oktober in Rotterdam (Kunsthal)

Plaats: 

Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht

Datum: 

5 okt 2016 - 20:00 tot 15 okt 2016 - 23:30
Voeg toe aan jouw agenda