AFRICAN TALENT STAGE

 

AFRICAN TALENT STAGE

The Hague African Festival zoekt talent!

The Hague African Festival zoekt talent!The Hague African Festival heeft in de afgelopen 10 jaren een reputatie opgebouwd als springplank voor Haags talent met een Afrikaanse of Caribische achtergrond of met liefde voor de Afrikaanse cultuur en muziek.

De amateurgroepen lopen als een rode draad door het festival.

Evenals de vorige jaren zijn er optredens van amateurgroepen in en op verschillende podia. De amateurgroepen lopen als een rode draad door het festival. Evenals de vorige jaren zijn er optredens van amateurgroepen in en op verschillende podia. De optredens vinden plaats in de aanloop naar het festival tijdens de Pre Events maar ook tijdens het festival zelf in het Zuiderparktheater op het hoofdpodium. Dit jaar gaan we ook ons best doen om de talenten te introduceren bij andere Haagse festivals zoals het Escampfestival en het amateurpodium van Parkpop.

Werving

Deelnemers krijgen tot eind april de gelegenheid om zich aan te melden en een opname van een optreden, oefensessie in te sturen naar het festivalloket.Uit de aanmeldingen worden in de eerste week van mei, door een vakkundige jury, ca. 12 kandidaten/formaties geselecteerd die doorgaan naar de volgende ronde “The Hague African Idol”

The Hague African Talent

The Hague African TalentOp zaterdag 26 mei van 15.00 – 17.00 uur zal in Musicon de amateurcontest “The Hague African Talent” plaatsvinden. De 12 geselecteerde kandidaten krijgen hier de kans een plek te veroveren op het The Hague African podium op 15 juli in het Zuiderparktheater of een van de andere Haagse Podia.

Het concept is vergelijkbaar met de Idols die wij kennen van TV. Iedere kandidaat of formatie krijgt 5 minuten de tijd om te laten zien wat hij of zij kan.Het concept is vergelijkbaar met de Idols die wij kennen van TV. Iedere kandidaat of formatie krijgt 5 minuten de tijd om te laten zien wat hij of zij kan.Een vakkundige jury, bestaande uit een zangcoach, dansdocent, een expert op het gebied van wereldmuziek en een docent rap, zullen uiteindelijk besluiten wie er live mogen optreden.

MASTERCLASSES

Om de geselecteerde amateurs voor te bereiden op hun podiumoptreden biedt THAF op 16 juni in Musicon op maat gemaakte Masterclasses aan. Deze bijeenkomst is ter inspiratie, professionalisering en begeleiding van de deelnemers.Ze worden gegeven door professionals die tegelijkertijd ook de coaching voor hun rekening nemen.

Deelname

Wil je meedoen en kans maken op een optreden op een van de Haagse Podia?Stuur dan voor 30 april een opname van een optreden of een oefensessie naar: info@thehagueafricanfestival.com Vermeld hierbij duidelijk je naam en telefoonnummer zodat we je kunnen bereiken als je geselecteerd bent.

Plaats: 

Binckhorstlaan 36 2516 BE  Den Haag

Datum: 

26 mei 2018 - 15:00 tot 17:00
Voeg toe aan jouw agenda