African Legacy Tour

Tijdens ‘The African Legacy Tour’ duik je in het verleden van Amsterdam en dan met name dat deel dat vaak verzwegen wordt: de historische rol van zwarte Afrikanen in de Nederlandse geschiedenis en cultuur. Het is een verrassende en onthullende tour.

Geschiedkundige Sisa Benji zal tijdens deze fietstour vooral dit verzwegen deel belichten en historische kennis met je delen. Ze maakt diverse ‘stops’ waarbij je bijvoorbeeld oog in oog komt te staan met historische beelden van zwarte Afrikanen én je hoort het verhaal erbij. Het zijn beelden die je misschien vaak voorbij bent gelopen zonder de geschiedenis of zelfs het bestaan ervan te weten. Daarnaast zijn er ook straten en gebouwen met een geschiedenis die je zal verbazen.

We zullen ook stilstaan bij de grootste ‘Money Machine’ die Amsterdam rijk is, de beurs van Berlage, waar de kennis van Kemet wordt gebruikt om Nederland te verrijken. Fiets mee met deze tour langs het Afrikaanse erfgoed en gaandeweg zal je het oude Amsterdam met een geheel nieuwe blik bekijken. 

Datum Zondag 4 september 2016
Aantal personen Minimaal 5, maximaal 15
Verzameltijd 12:45 – 13:00 uur
Duur van de tour 13:00 – 16:00 uur 
Startpunt tour The Lion of Zion, De Dam
Prijs €20,- (incl. fiets)

Plaats: 

Amsterdam

Datum: 

4 sep 2016 - 12:45 tot 16:00
Voeg toe aan jouw agenda