African Business Day | ASAH

De Association for Students of African Heritage (ASAH), organiseert op 16 mei 2018 de African Business Day. De African Business Day is ASAH’s jaarlijkse keynote event en zal voor de vierde keer plaatsvinden.

Dit jaar staat de African Business Day in het teken van ‘The African Dream’, waarbij sprekers Afrika’s sociale, politieke en economische toekomst zullen bespreken.

Daarnaast is het doel om aandacht te besteden aan zowel de opkomende business initiatieven als aan de culturele ontwikkelingen zoals de ‘Women Empowerment Movement’, een thema waarover het geheel uit vrouwen bestaande committee erg enthousiast over is.

 

 


Progamma

De dag zal starten met workshops, waarvoor een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn. De workshops worden gegeven door grote multinationals zoals Rabobank, Move me Back, Nile Dutch, Nationale Nederlanden, Shell & Ringier. De workshops geven deelnemers de mogelijkheid hun kennis toe te passen en meer te leren over de werkzaamheden van deze bedrijven in Afrika. Daarnaast is dit ook een mooie gelegenheid om een gave baan of stage te vinden, zo heeft Ringier vorig jaar na de workshop drie studenten aangenomen, die momenteel werkzaam zijn in Ghana en Senegal!

In het tweede dagdeel zullen de sprekers hun persoonlijke verhalen delen over hoe zij de toekomst van Afrika zien en zal er een interactieve paneldiscussie plaatsvinden. Spreker zijn onder andere: Feministische blogster Minna Salami van MsAfropolitan, CEO van het door Netflix geïnspireerde Afrostream Tonjé Bakang, Obinna Ukwuani oprichter en CEO van de Exposure Robotics Academy (XRA) en de Makers Global Africa, de oprichtster van Agrolay Ventures Ada Osakwe die streeft naar verbetering in de Afrikaanse landbouw- en voedselindustrie en Taofick Okoya en CEO van het Nigeriaanse poppenmerk Queens of Africa.

Het event zal geleidt worden door Keturah King, host van CNN’s African Voices. Tussen de sessies door zullen de gasten ook de kans krijgen om met elkaar te netwerken onder het genot van Afrikaans entertainment én de Afrikaanse keuken.

Zoals een Afrikaans gezegde luidt: ‘If you wish to move mountains tomorrow, you must start by lifting stones today’.

Het belooft een mooie dag te worden! 

Plaats: 

Erasmus Centre for Entrepreneurship, Rotterdam Science Tower, Marconistraat 16, Rotterdam, Netherlands 3029AK

Datum: 

16 mei 2018 - 10:00
Voeg toe aan jouw agenda