African Arts Fest

 

Afrovibes Festival x iAfrica Film Festival x Korzo 

Afrovibes, iAfrica Film Festival en Korzo presenteren African Arts Fest: een inspirerend driedaags festival in het Korzo theater met dans, muziek, film, performance art en fotografie.Wij leven in een tijd van vergaande ontwikkelingen en snelle veranderingen wereldwijd.

Een tijd van polarisatie, waarin vrijheid, democratie en mensenrechten niet vanzelf komen, maar kwetsbaar en breekbaar zijn. Met ‘vrijheid’ als festivalthema, laat het programma van African Arts Fest het dynamische, culturele leven van stedelijk Afrika zien en verbindt dit met Nederlandse kunstenaars en publiek. In de foyer van Korzo komen speciaal voor het festival portretten te hangen van Nederlandse rolmodellen met een Afrikaanse achtergrond. Dit inspirerende project is geboren uit een samenwerking van Yangambi en Basabose Photography met als doel ons allemaal uit te dagen verder te kijken dan stereotyperingen en een inspirerend en positief gesprek op gang te brengen.

 

 

Het programma van African Arts Fest is divers. Zo vindt op vrijdag 6 oktober de heftige dansvoorstelling ‘Sac au Dos’ plaats van Florent Mahoukou en Andréya Ouamba, over de burgeroorlog en genocide in Congo in 1998. Op zaterdag 7 oktober luister je naar Moh! Kouyaté, een muzikant afkomstig uit een familie van traditionele verhalenvertellers uit West-Guinee. Hij brengt een mix van blues, Nigeriaanse Afrobeat en pop. Op zondag 8 oktober draait de film ‘Kalushi: The Story of Solomon Mahlangu’ over de onsterfelijke Zuid-Afrikaanse held en icoon van de Soweto-opstand in 1976 Solomon Mahlangu. 

Het volledige programma van African Arts Fest vind je op .Locatie: Korzo

Prinsestraat 42

2513 CE Den Haag

 

Plaats: 

Den Haag

Datum: 

6 okt 2017 - 18:00
Voeg toe aan jouw agenda