Africadelic 2017

Africadelic viert de culturele rijkdom van Afrika in drie programma's:

17.00-19.30 De Staat van het Continent (kleine zaal)
Presentaties over het Afrika van nu op politiek en maatschappelijk vlak, over kunst en muziek, gepresenteerd door Stephanie Afrifa.

19.30 Africadelic Live in Concert: Batida, Bitori, Rajae ea (grote zaal)
Muzikale reis door Afrika, van magreb soul (Rajae) naar Kaapverdische funana (Bitori) tot een combinatie van 70s afro-groove met hedendaagse electronische muziek (Batida). Ook met Afrikaanse dansperformances.

20.30 Koffie: Huntu release party (kleine zaal)
Album release show van de Nederlandse band Koffie.

22.00-04.00 Afterparty: Boddhi Satva, Joenes, KC the Funkaholic & Kumasi Kid (kleine zaal)

Africadelic
Wereldwijd wordt op 25 mei de Internationale Dag van Afrika gevierd. In 1963 werd op deze dag de Organisation of African Unity (OAU) opgericht, waarin dertig onafhankelijke Afrikaanse landen een samenwerkingsverband om eenheid te brengen in Afrika ondertekenden. In Paradiso viert Africadelic op 25 mei de muzikale en culturele rijkdom van het op een na grootste continent ter wereld.  Het heersende beeld van Afrika is dat van een behoeftig continent met veel ontwikkelingsvraagstukken. De rijke culturele sector toont echter een ander, vibrerend en krachtig beeld dat de rest van wereld veel te bieden heeft.

De Staat van het Continent

Presentaties over het Afrika van nu op politiek en maatschappelijk vlak, over kunst en muziek, gepresenteerd door Stephanie Afrifa.Dit jaar in het kader van het VN- decennium voor mensen van Afrikaanse afkomst, in samenwerking met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

Batida
Batida is het geesteskind van de uit Angola en Portugal afkomstige Pedro Coquenão. Het is een uitgesproken modern en kleurrijk project waarin hij samples van oude Angolese afro-groove tracks uit de jaren 70 mixt met hedendaagse electronische dancemuziek. Muziek is het uitgangspunt, maar Batida breidt dat uit met dans, poëzie, vormgeving, fotografie, radio en video. En hoewel hij daarmee ook een politiek en sociaal commentaar geeft, blijft het feestelijke element altijd centraal staan. Wat oorspronkelijk begon als een radioshow waarin nieuwe Afrikaanse muziek gepromoot werd, is langzaam maar zeker doorontwikkeld tot een samenwerkingsproject dat meerdere continenten overbrugt en live uitgebreid wordt met dansers, MCs, live samples en visuals. 

 

 

Zaal open 16.30 uur

Aanvang Staat van het Continent kleine zaal 17.00 uur

Aanvang Africadelic Live in concert grote zaal 19.30 uur

Afterparty kleine zaal 22.00 - 04.00 uur

Entree 15,- excl. lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.)

 

 

Locatie: Paradiso
Weteringschans 6-8
1017 SG  Amsterdam

Plaats: 

Amsterdam

Datum: 

25 mei 2017 - 00:15
Voeg toe aan jouw agenda