Addicted to Blues - Sophia Wezer

In Addicted to Blues biedt Sophia Wezer (o.a. Chicago, The Wiz, Sweet Charity, Tarzan) u een intiem kijkje in het leven van Billie Holiday, één van de invloedrijkste jazz-zangeressen aller tijden. Het zijn de late jaren ’50 van de vorige eeuw.

In grote delen van Amerika leven zwart en blank gescheiden maar in Carnegie Hall, New York, bezoekt de blanke elite een concert van een zwarte zangeres: Billie Holiday. Vlak voor middernacht bereidt ze zich voor op een dan al legendarisch optreden. De gevierde ster is één van de invloedrijkste jazz-zangeressen aller tijden maar ze heeft moeite zich staande te houden in een wereld vol foute mannen, racisme en drugs. Aan de hand van hits als ‘Strange Fruit’, ‘Them there Eyes’ en ‘End of the Affair’ zien we hoe Billie met al haar ups en peilloos diepe downs toch altijd wist vast te houden aan het grootste goed in haar leven, de muziek.

 

 

 

Sophia Wezer wordt begeleid door Erik de Reus (o.a. composities voor Richard Groenendijk, Mylene d’Anjou, Buurman & Buurman).

Regie – Winfred van Buren

Script en liedteksten – Petra C. van der Eerden

Muziek - Erik de Reus e.a.

 

Locatie: Bijlmer Parktheater

Anton de Komplein 240

1102 DR Amsterdam ZO

Plaats: 

Amsterdam

Datum: 

17 nov 2017 - 20:00 tot 21:15
Voeg toe aan jouw agenda