ABFF themabijeenkomst "Diversiteit"

Na de succesvolle dag van het Amsterdams BuurtFilmFestival (ABFF) in de centrale OBA op 10 december 2017 en de themabijeenkomsten in Amsterdam Oost en Centrum komt nu de themabijeenkomst van het ABFF naar Amsterdam Zuidoost.Deze keer in de OBA Bijlmerplein op donderdag 24 mei 2018.

Thema: Diversiteit

Tijd van 18:00 – 21:00 uur

Adres: Bijlmerplein 393, AmsterdamHoe ziet het er uit in Amsterdam Zuid-Oost? De Bijlmer bestaat 50 jaar op 25 november 2018. In deze wijk leven meer dan 180 nationaliteiten samen. Het is een levendige wijk; diversiteit maakt zuidoost bijzonder leuk maar helaas is er ook de problematiek van armoede en werkloosheid. Er zijn heel veel initiatiefnemers in Zuidoost die deze problematiek proberen aan te pakken.Tijdens deze avond vertonen we in totaal vijf korte filmpjes die het thema Diversiteit aankaarten. Deze filmpjes zijn gemaakt door jongeren van de Hogeschool van Amsterdam, van Zuidoost TV en door Aimiro Media. De vertoning van deze films biedt een opstapje naar een gesprek met de maker, met relevante experts en met de buurtbewoners over de thematiek.Tevens is Saskia Bosnie (Adviseur Innovatieve bewonersparticipatie) aanwezig als gast van de avond. We verzorgen dat er een bijzondere Ethiopische Koffieceremonie en hapjes tegen schappelijke prijs wordt geserveerd.Moderators: 

film/televisieprogrammamaker en interculturele evenementen organisator Kibret Mekonnen en televisiepresentatrice Marion Ubbergen

Entree: Gratis

Plaats: 

Bijlmerplein 393, 1102 DK Amsterdam, Nederland

Datum: 

24 mei 2018 - 18:00 tot 21:00
Voeg toe aan jouw agenda