15e editie In The Picture Festival

Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 maart 2018 organiseert het Bijlmer Parktheater het 15e In The Picture Festival (ITP). Met een gevarieerde mix van muziek, dans, theater, comedy, spoken word, beeldende kunst en fotografie bewijzen meer dan 400 artiesten dat Amsterdam Zuidoost nog altijd dé broedplaats van kunst en cultuur is!

Openingsavond vrijdag 23 maart

ITP wordt feestelijk geopend door de wethouder van kunst, cultuur en diversiteit, Simone Kukenheim. De host van de avond is Angelique Houtveen, bekend als DJ bij FunX en 3FM en tafeldame bij DWDD. Op deze eerste avond van ITP is er speciaal aandacht voor het project Talentlab van Bijlmer Parktheater Art & Community. Dit talentontwikkelingsproject biedt ervaren talenten boven de 18 jaar de mogelijkheid zich verder te bekwamen binnen verschillende kunstdisciplines. Nieuwe talenten delen het podium met voormalig Talentlab deelnemers, zoals theatermaakster Daphne Scheerlink, dichter Gershwin Bonevacia, dansers Merci Maduro en Perry Gits.

 Bijlmer Parktheater Art & Community biedt ook community coaching. Een mooi voorbeeld daarvan is theatergroep Light & Shadow, Syrische vluchtelingen die vanuit het Bijlmer Parktheater hun heftige verhaal delen met heel Nederland. 

I AM DANCE zaterdag 24 maart

De zaterdag staat geheel in het teken van dans. Jonge dansers en dansgroepen uit Londen, Göttenburg en Nederlandse steden wisselen uit over dans en identiteit. De dag start met een talkshow gehost door danseres Junadry Leocaria. In het panel zitten grote namen als Hakeem Onibudo (Impact Dance uit Engeland), Therese Sahlin (Twisted Feet Dance Academy en Fuse Fam uit Zweden), Indirah Tauwnaar (Future in Dance), Sharifa Sugiarto (oprichter van ANA) en Henry O’tawiah (dansschool Bo!nk). Aansluitend verzorgt Kenzo Alvares, bekend van Everybody Dance Now en DanceDanceDance, een dansworkshop Hiphop. Dansers van Fuse Fam uit Zweden geven een workshop Urban/Kizomba dans en er is een masterclass Branding voor dansers, geleid door Taneesha Sijmons van Artistic Soul.

I AM DANCE wordt afgesloten met een internationale dansavond met optredens van o.a. Fuse Fam (Zweden), Impact Dance (Engeland), We Are On The Move en Untold. Tijdens de allereerste editie van het festival in 2003 stond Untold al op het podium. Destijds was ITP nog een wedstrijd en won Untold de eerste prijs!    

Familiedag zondag 25 maart

Ieder jaar verheugen vele kinderen en families zich op de Family Showcase. De jongste lokale dans-, zang- en theatergroepen laten zien wat ze in hun mars hebben. Lokale jeugdhelden zoals host Herby Goedhard en Toettiecrew bezorgen jong en oud een heerlijke middag!

In het Talentlab Café kun je op deze laatste festivaldag genieten van mooie en grappige woordkunst. Dichter Gershwin Bonevacia heeft de pet van coach opgezet om in Talentlab Poetry lokaal talent te trainen. Na een korte pauze gaat het Talentlab Café door met stand-up comedy onder leiding van Jeffrey Spalburg. Het festival wordt afgesloten met een speciaal optreden van Lucinda Sedoc, die eerder dit jaar nog voor een uitverkochte zaal stond met haar eerste solovoorstelling Lekker Lang Luusje.

Gedurende het hele festival is in de foyer de expo ART IN THE PICTURE te bewonderen, met kunstwerken van Mijn Kunst van CBK Zuidoost. Ook maakten de jonge fotografen van Talentlab Fotografie een drieluik onder leiding van Angela Tellier van Foam.Over het In The Picture Festival

Het In The Picture Festival wordt georganiseerd door Bijlmer Parktheater Art & Community, met dank aan Untold, BIJLMERenZO, CBK Zuidoost, Foam, Swazoom en Stichting We Are On The Move. Het festival biedt talent de kans om te schitteren voor een breed publiek en het is een warme, verassende en energieke ervaring voor zowel de deelnemende artiesten als voor de bezoekers.Zoals elk jaar gaan de kaarten voor het In The Picture Festival in het Bijlmer Parktheater erg hard! Dus check voor meer programma-informatie en tickets www.bijlmerparktheater.nl of bel 020-3113933. 

 

Plaats: 

Bijlmer Parktheater, Anton de Komplein 240 1102 DR Amsterdam

Datum: 

23 mrt 2018 (hele dag) tot 25 mrt 2018 (hele dag)
Voeg toe aan jouw agenda