‘Game changer’ Y.M.P speelt première van solo Alleen Staan De Vaders in Theater Zuidplein

Talentvolle Rotterdamse woordkunstenaar Y.M.P is een jonge vader uit de urban jungle van NU. Opgegroeid zonder vader die ook vaderloos opgroeide, doorbreekt hij de drie generaties durende cirkel van niet zorgen voor je kind. Y.M.P kiest voor zijn zoon, het vaderschap en alles wat daarbij komt kijken. In Alleen Staan De Vaders sleurt hij je mee in zijn struggles, met taal en humor als zijn wapens. Theaterkunst met de vibe van de straat. Kwetsbaar en tegelijkertijd uitdagend.

Vrijdag 5 oktober 2018 vindt de try-out plaats in Theater Zuidplein, gevolgd door de première op zaterdag 6 oktober 2018.


“Als er één keuze belangrijk is geweest in mijn leven dan was het de keuze om te kiezen voor Razz. Te kiezen voor mijn zoon. Te kiezen voor mijn Rol als vader.” 

Alleen Staan De Vaders is een solovoorstelling doorvlochten met theater, live muziek, visuele kunst en de kwetsbaarheid van een vader.

Met zijn lange dreads, 1 meter 88 en apart loopje is Y.M.P een unieke verschijning op het podium. Hij put inspiratie uit zijn eigen leven én de verhalen van ervaringsdeskundigen. Een zoektocht naar de betekenis van vader-zijn en verantwoordelijkheid. Liefdevol, energiek en puur.


Y.M.P

Y.M.P is theatermaker, producent en talentcoach. Hij maakte een voorstelling over zijn detentieverleden (De Binnenplaats), organiseerde meerdere uitverkochte podiumavonden en bouwde het platform FLOW op voor jongeren van diverse afkomst en met een divers verleden.

Alleen Staan De Vaders is geproduceerd door Lab-Z, de recent gestarte leer/werkplaats van Theater Zuidplein voor jong, divers theatertalent in co-productie met Islemunda, Podium van IJsselmonde. De voorstelling is onderdeel van het talentontwikkelingstraject van Y.M.P dat is gehonoreerd door het Fonds Podiumkunsten met de Nieuwe Makersregeling en wordt mede mogelijk gemaakt door BankGiro Loterij Fonds.Vrijdag 5 oktober (try-out) & zaterdag 6 oktober 2018 (première) | Alleen Staan De Vaders | Kleine Zaal | voorverkoop € 9,50 | 

Plaats: 

Theater Zuidplein, Zuidplein 60-64, 3083 CW Rotterdam

Datum: 

5 okt 2018 - 10:00
Voeg toe aan jouw agenda