StephanoStoffel

Berichten van deze auteur

Zomergasten van zondag 6 augustus 2017 was persoonlijk heel bijzonder voor mij. In deze aflevering werd namelijk de welbekende en aimabele psychiater, activist, politicus en weldoener Glenn Helberg geinterviewd.

Op 1 juli 2017 heb ik dit keer het feestje niet gevierd, omdat ik prioriteit gaf aan andere zaken. Waarom ik dit aanhaal, heeft te maken met het opiniestuk van mevrouw Juliette Redan getiteld "Maar wij krijgen het feestje". 

"Kinderen die op een basisschool zitten en laagopgeleide ouders hebben, behoren tot de doelgroep van achterstandsleerlingen." Dit is een opmerking die mij opviel tijdens een interview van een onderwijsdeskundige bij het programma EenVandaag van dinsdag 4 juli 2017.

Op dinsdagochtend 4 juli 2017 rond 00:35 uur heb ik naar de documentaire van Ida Does “Sporen van suiker” gekeken. Ik had het namelijk opgenomen om er rustig, geconcentreerd en analytisch  naar te kunnen kijken.

De film is een waargebeurd verhaal over drie top wisk

​De film documentaire "I Am Not Your Negro" is een historische film documentaire, die de strijd van de Afro-Amerikanen laat zien voor gelijke burgerrechten.

Ik heb op woensdag 12 april 2017, op uitnodiging van , de voor-prem

De partij van Sylvana Simons, Artikel1,  heeft het helaas niet gehaald. Maar als Afro-Nederlander moet ik zeer zeker bekennen dat ik haar een plaats in onze Tweede Kamer der Staten Generaal zeker gunde! 

Ik denk dat een politicus ten dienste staat van het volk en zijn (partij)idealen. Politici zijn om het volk te dienen en het beleid uit te voeren waarop de kiezers hebben gestemd. 

Sylvana Simons, de bekendste en beroemdste zwarte Afro-Nederlander in het land, heeft de politieke partij of beweging DENK verlaten. 

​Zoals ik in deel 1 had aangegeven, zal ik in deel 2 ingaan op mijn persoonlijke keus of stap voor de politiek. Ik ben van geboorte een Afro-Surinamer die op latere leeftijd naar Nederland is gekomen.

Als u de titel leest, zult u zich zeer zeker allereerst afvragen, dat de Sister Act movies inmiddels reeds enkele jaren ofwel decennia oud zijn. En het klopt ook! 

Op vrijdag 24 juni 2016 werd in de vroege ochtend wereldkundig gemaakt dat Groot-Brittannië de

Op zaterdag 18 juni 2016 heb ik in het de afschaffing van de Trans-Atla

De wereld- en boksicoon Muhammad Ali, the man formerly know as Cassius Clay, was behalve een begenadigd bokser feitelijk iemand die praktisch alles kon.

Nederland heeft sinds enkele maanden een nieuwe partij erbij. Een partij die ontstaan is door het uittreden van twee PvdA Kamerleden uit de fractie van deze partij.

In Nederland is studeren voor een ieder toegankelijk, ongeacht ras, etniciteit, geloof of sociaal economische status. Dit staat weliswaar los van de studiekosten.

Wanneer het gaat over het basisonderwijs in relatie tot de multiculturele samenleving laait om de zoveel tijd weer de discussie op over witte en zwarte scholen. 

Ik keek naar een herhaling van het opgenomen BBC programma Britain's Forgotten Slave Owners.