Afbeelding

Miss Africa Netherlands Pageant op 15 november 2015

De derde editie van de Miss Africa Netherlands Pageant vindt plaats op 15 november 2015 in Het Cultuurgebouw De Meerse, te Hoofddorp. De organisatie zegt in een persbericht dat de miss show een unieke gelegenheid biedt om betoverende, dynamische en enthousiaste Afrikaanse vrouwen te ondersteunen die verandering willen bewerkstelligen in hun gemeenschappen.

“Miss Africa Netherlands is er trots op dat het jonge Afrikaanse vrouwen in Nederland in staat kan stellen om rolmodellen te worden die een positieve invloed kunnen hebben. De winnaars worden aangespoord ambassadeurs te worden voor Afrika, en actieve deelnemers in barmhartige evenementen, die werken in de geest van teruggeven.”

Inmiddels hebben 11 jonge vrouwen zich opgegeven voor de strijd om de kroon: Claudia Tumba (Angola), Christelle Nizigiyimana (Burundi), Francisca Ndiengwasa (Kameroen), Elma Lorena Pinto e Neto Brito (Cape Verde), Melat Seid (Ethiopie), Fatima Zohra Aziz (Marokko), Demi Jo Solomon (Nigerie), Denise Dusabe (Rwanda), Adama Jobe (Gambia), Dinah Namaganda (Oeganda), Caroline Ruijten (Zambia).

Eén van hen zal de plaats innemen van de 19-jarige Rosemary Kargbo uit Sierra Leone die bij de laatste pagent to Queen gekozen werd. Kargbo woont sinds 2010 in Nederland.  

Voor meer informatie over de pageant: www.missafricanetherlands.com