HELDEN | ART E MAIS

Muziektheatervoorstelling door een nieuw Rotterdams gezelschap over helden van de West-Afrikaanse vrijheidsstrijd in Guinee-Bissau en Kaapverdië. Geïnspireerd op het leven van Amilcar Cabral. Een krachtige theaterbeleving ondersteunt door een live band.

HELDEN is een prikkelende rollercoaster waarin je de mens Amilcar leert kennen. Een west-Afrikaanse vrijheidsstrijder. Een echtgenoot, ingenieur, schrijver, vader, politicus, zoon en een student. Liefhebber van cultuur, van poëzie en Afrika. Een dromer en een held. Maar bovenal een mens, misschien wel net zo gewoon als jij.

Amilcar Cabral leidde de Afrikaanse nationalistische bewegingen in de West-Afrikaanse landen Guinee-Bissau en Kaapverdië en de onafhankelijkheidsbeweging van Guinee-Bissau. Vlak voordat Guinee-Bissau in 1974 haar onafhankelijkheid verwierf, werd hij op achtenveertig jarige leeftijd vermoord.

Geniet van een bijzondere mix van theater en muziek en raak geïnspireerd door het verhaal van Amilcar Cabral.

 HELDEN is bedacht, geschreven en gemaakt door Art e Mais. Een innovatief, creatief  theatercollectief bestaand uit jonge, talentvolle, Rotterdamse makers.

Spel: Sandro Lima, Boyd Grund, Sonia Andrade, Melissa Fortes, Nilson Andrade, Adison dos Reis.

Meer informatie over .

 

Locatie: Theater Zuidplein 

Zuidplein 62 

3083 CW Rotterdam 

Plaats: 

Rotterdam

Datum: 

29 sep 2017 - 20:00
Voeg toe aan jouw agenda