FOOD for thought: african roots, foreign diseases

Het is een trending topic: de interesse voor gezonde voeding in relatie tot gezondheid is een trending topic. Er verschijnen steeds meer documentaires die ons bewuster maken over voeding. En er zijn steeds meer Facebook groepen waar je terecht kunt voor tips en recepten. Paleo, Vegan lifestyles en documentaires als 'What the health' zijn booming. Maar wist je dat men op het Afrikaanse continent -voor de koloniale periode- voornamelijk ‘plant-based’ at?

DOCUMENTAIRE URBAN KRYPTONITE; AFRICAN ROOTS, FOREIGN DISEASES

Filmmaker, schrijver en voormalig prof basketballer Damien McSwine verdiepte zich in de gezondheidsproblemen en doodsoorzaken binnen de Afrikaanse Diaspara community in America. 

Zijn documentaire Urban Kryptonite: African Roots, Foreign Diseases is daarmee de eerste documentaire ooit die zich verdiept in de mysterieuze verwarring omtrent gezondheidsproblemen en doodsoorzaken, binnen de Afrikaanse Diaspora community. WAT IS ER AAN DE HAND?

De statistieken uit Amerikaanse onderzoeken wijzen uit dat een groot deel van de Afro-Amerikanen lijdt aan talloze aandoeningen waarvan eerder werd aangenomen dat deze genetisch waren. Vreemd genoeg zijn hiervan geen historische connecties bekend tussen de ‘ancient’ voorouders van Afrikaanse afkomst en de ziektes van vandaag de dag. Want de tot slaaf gemaakte Afrikanen arriveerden destijds niet ziek of ongezond aan de kusten van Zuid Amerika en de US. 

Ook de Nederlandse statistieken zijn niet positief. Verschillende onderzoeken laten zien dat mensen uit de Afrikaanse Diaspora vaker leiden aan ziektebeelden zoals o.a. hoge bloeddruk, diabetes, en overgewicht-gerelateerde aandoeningen.LET'S CHANGE THE GAME!

We dagen je uit om de eerste stappen te zetten op het gebied van bewustwording en gedragsverandering. Deze film belicht alle traditionele kennis en propaganda met betrekking tot de gezondheidsproblemen in de Afrikaanse Diaspora gemeenschap. Na het zien van deze film zul je met nieuwe kennis nieuwe gewoonten kunnen ontwikkelen die een optimale gezondheid en levensduur bevorderen.

  • EVENT DETAILS
  • 11 november 2017 | 14.00 – 18.00u | Wi Masanga, Rotterdam
  • Ticketprijs: €20
  • Voertaal: Engels/Nederlands

WAT GAAN WE DOEN?

Het programma zit vol met inspiratie, fun en kennis. We starten met de docu Urban Kryptonite; african roots, foreign diseases. Damien zal je daarnaast tijdens zijn lezing ‘Culture Shock’ laten zien welke fundamentele aanpassingen je kunt invoeren om je gezondheid op een simpele manier te verbeteren. En natuurlijk is er ruimte voor healthy snacks!WAAROM MAG JE DIT NIET MISSEN?

Ons huidige voedsel is bewerkt met allerlei kunstmatige stoffen (o.a. geur, kleur- en smaakstoffen). Ons lichaam opereert door de inname van dit soort voedsel op een lagere vibratie dan wenselijk is. Daardoor kunnen gezondheidsproblemen ontstaan.

De film en lezing geven jou vanuit die optiek de ‘missing link’; kennis en tools voor een optimale gezondheid.Georganiseerd door Change Your Game & Damien McSwine.

Voor meer Informatie bekijk de facebook pagina’s van  |  | 

 

Plaats: 

Wi Masanga, Rauwenhoffstraat 39, 3022 RL Rotterdam

Datum: 

11 nov 2017 - 14:00
Voeg toe aan jouw agenda